image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

090_wittewalvis-090De Culturele Apotheek wil een aantal ‘samenleesgroepen’ starten: kleine groepen – in eerste instantie voor ouderen – waarin we samen hardop een tekst lezen om daarna te bespreken wat de tekst voor gevoelens, ervaringen, herinneringen oproept. In verschillende landen bestaan al dit soort groepen, waarin niet samen wordt gelezen om een literaire tekst te begrijpen, maar om te reflecteren op je eigen leven.

Zo organiseert  The Reader Organisation al een tijd leesgroepen voor uiteenlopende mensen, ouderen met dementie, verslaafden, gevangenen, mensen met een depressie. Het blijkt dat de activiteit van het – samen – lezen en de mogelijkheid die dit biedt voor het bespreekbaar maken van gevoelens, enorm heilzaam is. Professor Philip Davis van het Centre for Research into Reading, Information and Linguistic Systems (CRILS) onderzoekt voor The Reader Organisation wat de deelname aan literaire leesgroepen voor invloed heeft op mensen. Lees meer op http://www.thereader.org.uk/what-we-do-and-why/research.aspx

Interesse in onze samenleesgroepen of meer weten? Stuur een e-mail naar vraag@cultureleapotheek.nl en wij nemen contact met je op.