Workshop voor huisartsen

Ontspanning, troost, plezier of stof tot nadenken: een boek biedt het allemaal. En meer, want onderzoek lijkt uit te wijzen dat literatuur een heilzame werking heeft. Speciaal voor huisartsen ontwikkelden we een workshop hierover die aansluit bij de digitale boekenlijst voor in de huisartsenpraktijk.

Bibliotherapie
Literatuur en poëzie kunnen mensen helpen bij de omgang met hun al te menselijke geworstel, hun levensvragen en met ‘kwalen’ als eenzaamheid, stress of relatieproblemen. Kwalen die niet zomaar met pillen, prikken of poeders op te lossen zijn. In deze workshop draait het om de vraag waarom literatuur verlichting kan bieden hierbij. Kun je als huisarts literatuur eigenlijk inzetten in je eigen praktijk? Hoe zou je dat kunnen aanpakken?

Tijdens deze workshop:

  • delen we de belangrijkste uitkomsten van recente onderzoeken naar de relatie tussen het lezen (van literatuur) en het welbevinden van mensen;
  • bespreken we wat literatuur kan doen voor mensen en waarop je moet letten bij het maken van keuzes hierin;
  • gaan we in op hoe je het gesprek met je patiënt hierover kunt voeren;
  • delen we geschikte boekentips bij uiteenlopende kwalen;
  • maak je kennis met relevante bronnen over literatuur en geneeskunde.

De workshop is interactief van opzet. Er wordt voorgelezen, samen gelezen, gereflecteerd en geanalyseerd en we werken samen aan kleine opdrachten.
We kunnen de inhoud van de workshop in overleg altijd aanpassen.

Praktisch
Waar: op jouw locatie
Duur: 2,5 uur
Aantal deelnemers:
8-30. Meer deelnemers in overleg.
Nodig:
beamer en scherm
Prijs:
€ 850,-. Incl. voorbereiding en materiaal. Excl. reiskosten.