image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

Gewonnen!

De Culturele Apotheek is de winnaar van de Jan van Luxemburgprijs! Deze prijs-naar-ons-hart is bedoeld voor initiatieven die op een bijzondere manier de liefde voor het lezen aanwakkeren. Wij zijn zeer vereerd, en steken deze pluim natuurlijk pontificaal in het borstzakje van onze witte jas.

Op de website van het Jan van Luxemburgfonds schrijft de jury: “Het Jan van Luxemburg-fonds is bijzonder lovend over de creatieve, enthousiaste en inspirerende wijze waarop de Culturele Apotheek zich inzet om de positieve invloed van literatuur in te zetten.” 

Met het prijzengeld van 2000 euro kunnen wij mooie nieuwe dingen in gang zetten om onze boodschap – lezen is gezond en geeft plezier, troost, inzicht, houvast – nog weer verder te verspreiden. We ontwikkelen een leeslijst speciaal voor huisartsen om te gebruiken in hun praktijk. Sommige mensen hebben niet zozeer of niet alleen medicijnen nodig, maar hebben bijvoorbeeld behoefte aan herkenning of aan inzicht in hun situatie. Soms kan een roman dan behulpzaam zijn. Binnenkort wordt de lancering van de lijst en de prijsuitreiking bekend gemaakt via deze website en de website van het Jan van Luxemburg-fonds.