Workshops & trainingen

Wil je de mentale gezondheid van je medewerkers een boost geven?
Zoek je een luchtige activiteit om jullie teamdag of congres te verlevendigen?
Is het hoog tijd om de vrijwilligers eens verwennen met een opbeurende literaire activiteit?
Of ben je benieuwd wat boeken, verhalen en gedichten kunnen betekenen in jouw organisatie of spreekkamer?

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Omdat literatuur werkt
De Culturele Apotheek zet literatuur in als breekijzer, gedachtengenerator en inspiratie-versneller. Bijvoorbeeld zo:

  • Voor Beroepsvereniging NVPP schreven we een zaal vol congresserende psychotherapeuten een groepsmedicijn voor. Met een gedicht als leidraad gaven we zo de discussie over de koers van de vereniging een zetje in de goede richting.
  • Bij het 100-jarig jubileumfeest van Passage in theater De Lawei in Drachten trakteerden wij 1000 vrouwen op een inspirerende theaterlezing over sterke vrouwen in de literatuur.
  • Op het jaarcongres van het Nederlands Huisartsen Genootschap in het World Forum in Den Haag hielden wij een inloopspreekuur ‘Boeken op Recept’.
  • Voor Moneypenny schreven we een speciaal bedrijfsrecept uit dat medewerkers – mét boek – ontvingen als eindejaarscadeautje.
  • Wij luisterden het afscheid van twee huisartsen op met een quiz over de heilzame werking van het lezen van literatuur.

Onze bijzondere apotheek verstrekt geen farmaceutische hulp, maar literaire medicatie. Wij bieden je proza en poëzie als medicijnen tegen alledaags levensleed. We mixen literaire parels tot een elixer dat je helpt nadenken over prangende vragen. Ons persoonlijke leesadvies werkt!

Interesse?
Klik hieronder door voor meer informatie over onze spreekuren, lezingen en workshops, of neem contact met ons op via vraag@cultureleapotheek.nl. We bespreken graag de mogelijkheden.