Trainingen voor bibliotheekmedewerkers

Wil je de boekenkennis in de frontoffice op peil houden? Weten hoe jij en je collega’s jullie klanten nog beter kunnen adviseren? Zoek je inspiratie voor je team?

Door middel van cursussen, trainingen en inspiratiesessies delen we onze ervaringen met het geven van leesadvies en bieden we bibliotheekwerkers tools & tricks om bezoekers nog beter te kunnen adviseren over literatuur.

 

Inspiratiebijeenkomsten en trainingen
Wij bieden diverse trainingen voor bibliotheken die actiever aan de slag willen met hun collectie verhalende boeken/ literatuur/ romans en die medewerkers hiervoor meer tools in handen willen geven. We verzorgen trainingsmodules van 2,5 à 3,5 uur over:

  • literaire trends en hoe daarop in te spelen op de bibliotheekvloer
  • jeugdliteratuur aanraden en jongeren enthousiasmeren
  • effectieve klantgesprekken voeren
  • online zoekstrategieën toepassen
  • stijlkenmerken herkennen
  • als team de gezamenlijke boekenkennis beter benutten

Een combinatie van modules is ook mogelijk.

Wij bieden ook inspiratiesessies aan via Rijnbrink.

Cursussen ‘Adviseren over literatuur’
Onze een- of meerdaagse cursussen ‘Beter adviseren over literatuur’ draaien om de vraag wat nodig is om klanten van een goed advies over literatuur te voorzien. Dat is allereerst: (besef van de) eigen boekenkennis en het vermogen om die gericht en met overtuigingskracht in te zetten. Maar ook: goede gesprekstechnieken om de juiste informatie bij klanten op te halen. Daarnaast laten we deelnemers kennismaken met handige digitale tools. Onze aanpak is interactief en we oefenen volop met informatie ophalen en goede tips verzinnen.

Onze eendaagse cursus wordt via open inschrijving en ook in-company aangeboden door GO Opleidingen en steevast beoordeeld met een ruime 8! 

Workshop voor leesbegeleiders & taalmaatjes
Voor begeleiders van taalmaatje-projecten, meeleesclubs of andere leesgroepen gericht op taalverwerving- of verbetering verzorgen wij een workshop over het verrijken van deze groepen met het lezen van poëzie en literaire fragmenten. De workshop draait om vragen als: Hoe kun je literatuur en poëzie op een laagdrempelige manier inzetten? Wat zijn goede bronnen als je op zoek bent naar toegankelijke poëzie en verhalen? En hoe kun je een gesprek voeren aan de hand van een gedicht of stukje uit een roman?

Interesse? Stuur ons een email!