Spreekuur 'Boeken op recept'

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een feestelijke dag in de bibliotheek of een festival waaraan jullie een bijdrage leveren? Huur de Culturele Apotheek dan in voor een speels inloopspreekuur ‘Boeken op Recept’.

Boekenrecepten op locatie

Tijdens ons spreekuur bouwen we ter plaatse onze apothekersbalie op. We trekken onze witte apothekersjassen aan en nemen bezoekers mee naar onze mobiele spreekkamer voor een kort doch prikkelend consult. Hier kunnen ze hun hart uitstorten over de kleine en grote levenskwalen die hen kwellen. Van een gebroken hart tot onvervulde verlangens en van sociale-mediamoeheid tot acute stress: wij weten het juiste medicijn.

Nadat we een diagnose hebben gesteld en allergieën hebben achterhaald, schrijven we ter plekke een boekenrecept uit: twee of drie heilzame titels, inclusief de juiste dosering, het beste tijdstip van inname en eventuele bijwerkingen.

De vorm is speels en maakt mensen nieuwsgierig, maar in ons doel zijn we bloedserieus: bezoekers dat ene boek aanraden dat precies raak is. 

Naast ons spreekuur voor volwassenen hebben we ook een speciale kinderboekenvariant.  

 

Huur ons in
Een inloopspreekuur door twee Culturele Apothekers kost 550 euro voor een dagdeel. Interesse? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met je op.

 

Spreekuur op maat

Een paar voorbeelden:

  • Voor de Museumnacht Rotterdam maakten we een spreekuur rond het thema ‘Waterlanders’ en schreven we boeken voor die mensen tot tranen toe roerden of juist lieten huilen van het lachen.
  • Tijdens de Nacht van de Vluchteling staken we wandelaars een hart onder de riem met gedichten die we ter plekke voordroegen om ze wakker te houden, op te peppen of moed in te praten.
  • Voor Cultura in Ede maakten we een spreekuur waar mensen naast boekentips ook medicatie in de vorm van films, tentoonstellingen en exposities voorgeschreven kregen.

‘Door de grote, adequate titelkennis van de apothekers en de humoristische benadering van het publiek (witte jassen, stethoscopen, doktersschermen) zijn de reacties heel enthousiast en positief. Een aanrader!’
Marijke Troelstra, programmacoördinator Openbare Bibliotheek Amsterdam

‘Of je nu een boekenwurm bent of een minder getrainde lezer: de Culturele Apothekers weten na een kort vraaggesprek voor iedereen een passend recept samen te stellen met boekentips. Een ware verrassing voor de bezoekers van onze klantenverwendag’
Marise Bootsman, Centre Céramique Maastricht