Samenlezen in het buurthuis of in de bibliotheek

Zoek jij een nieuwe en leuke activiteit voor in de bibliotheek, het buurtcentrum of het dorpshuis? En wil je ontmoetingen tussen mensen stimuleren? Ga samenlezen, een activiteit vol plezier en verhalen!

Het voorlezen van een beeldende passage uit een roman of een sprankelend gedicht kan veel losmaken. Het roept persoonlijke herinneringen en gevoelens op, grappige anekdotes, of gebeurtenissen uit het leven van mensen. Uit één verhaal ontstaan vaak talrijke andere verhalen, en door deze met elkaar te delen komen de mooiste gesprekken op tafel. De dagelijkse koetjes en kalfjes maken plaats voor discussie, verrijking en plezier. Samenlezen brengt verhalen tot leven en brengt mensen écht samen!

Anders dan boekenclub
Heel anders dan bij een boekenclub, waarin mensen van tevoren zelf een boek lezen en deze vervolgens in de groep bespreken, draait samenlezen om het samen genieten van een voorgelezen verhaal. Om mee te doen aan deze activiteit hoef je geen lezer te zijn of kennis te hebben van literatuur. Deelnemers kunnen zonder voorbereiding en aanmelding aanschuiven bij een samenleesgroep.

Heel simpel te organiseren
De activiteit is eenvoudig op te zetten. Je hebt niet meer nodig dan een ruimte en een tafel, een groepje mensen en koffie, thee en wat lekkers. Wij regelen de leesbegeleider en de teksten en we bieden je materialen om deelnemers aan te trekken. Onze leesbegeleiders zijn vrijwilligers die wij getraind hebben in de beproefde Engelse methodiek van ‘shared reading’. Zij komen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks op de gewenste locatie samenlezen.

Meer activiteiten voor bibliotheken.

    Stuur mij vrijblijvende informatie over de activiteit samenlezen.