Quizzen, theaterlezingen en meer

Op zoek naar een inspirerende publieksactiviteit over boeken? Of wil je je vrijwilligers verwennen met een literaire quiz of workshop? Bij de Culturele Apotheek ben je aan het goede adres!

Theaterlezing De heilzame werking van literatuur

In onze interactieve theaterlezing staan we stil bij de waarde van het lezen van literatuur. Word je er beter van, empathischer, en helpt het voor ontspanning of troost? We delen wetenschappelijke inzichten, filosofische overdenkingen en literaire observaties en laten het publiek bepaalde effecten aan den lijve ervaren. Zo dienen we gedichten toe als probaat antistressmiddel en laten ook literaire medicijnen tegen kwalen als het Calimero-complex en keuzestress de revue passeren. Indien gewenst weven we er een speels quizelement doorheen.

Workshops ‘Literaire lessen bij alledaagse kwalen’

In onze thematische workshops gaan we universele thema’s zoals keuzestress, onbehagen en liefdesperikelen met literatuur te lijf. Aan de hand van gedichten, korte verhalen en fragmenten uit romans onderzoeken we samen de literaire verwoording en behandeling van o zo herkenbare menselijke worstelingen. Niet om kant-en-klare antwoorden te leveren, maar om de verbeelding te prikkelen en de deelnemers op originele gedachten te brengen.

Aanbod workshops

  • Keuzestress – Kan literatuur ons helpen betere keuzes te maken?
  • Werk – Literaire strategieën bij werkwalging en andere arbeidsdilemma’s
  • Verlies – Over de troostende werking van boeken
  • Onbehagen – Hoe word je tevreden met wat je hebt? Hemingway helpt!
  • Vervreemding – Lezen tegen de tijdgeest in
  • Familie – Literaire lessen bij knellende familiebanden en andere familieperikelen
  • Liefde – 10 liefdeslessen uit de literatuur
  • Vriendschap – Wat kunnen we leren van literaire vrienden?
  • Sterke vrouwen in de literatuur

 

Literaire quiz

Altijd een groot succes: onze speelse en informatieve quizzen. Welke grootte een groep ook heeft, met een interactieve quiz over de effecten en het genot van lezen of over een specifiek literair thema is plezier verzekerd. Leuk voor een vrijwilligersdag of een literair programma.

Interesse?

Geïnteresseerd in bovenstaand aanbod of in een workshop, lezing of quiz op maat? Stuur een e-mail naar vraag@cultureleapotheek.nl en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden en kosten te bespreken.