Het idee achter de Culturele Apotheek is simpel. Literatuur kan – net als theater, muziek en beeldende kunst dat kunnen – ontspanning, inspiratie of stof tot nadenken bieden. In sommige romans kun je schuilen, om andere kun je lachen en soms verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt door een gedicht, songtekst of boek.

Literatuur als medicijn
Ook kan literatuur je helpen bij alledaagse vragen en kwalen. Neem bijvoorbeeld keuzestress, of liefdesverdriet, of sociale-media moeheid, of onvervulde verlangens.  Boeken kunnen je een spiegel voorhouden, je inspireren om het anders te doen, troosten dat je niet de enige bent of je laten grinniken om o zo herkenbare menselijke misère.

Onze bijzondere apotheek verstrekt geen poedertjes, maar wel dikke pillen. Geen zalfjes, maar wel verzachtend leesvoer. Geen pleisters, maar wel proza en poëzie die de schaafwonden van het leven helpen helen. Kortom: met veel plezier en overtuiging zetten wij literatuur in als medicijn om alledaags levensleed te verlichten of na te kunnen denken over prangende vragen. Daartoe biedt de Culturele Apotheek een heel scala aan literaire activiteiten die gegarandeerd origineel, heilzaam en proefdiervrij zijn.

Marije Wilmink

Oprichter en zakelijk & artistiek leider, aanspreekpunt voor spreekuren, workshops, trainingen, curriculumontwikkeling.
‘Ik vind het een feestje om op allerlei mogelijke manieren met mensen in gesprek te gaan over het leven en de literatuur.’ 

Akke Visser

Oprichter, zakelijk & artistiek leider, aanspreekpunt voor externe relaties, fondsenwerving/acquisitie, projectontwikkeling en communicatie.