image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

Culturele-Apotheek-2013Het is vandaag de eerste dag / om met iets te beginnen / waar niemand aan begon. (Uit: ‘Als ’s morgens het licht’  – Fetze Pijlman)

Hoe vaak is je de afgelopen dagen al niet een gelukkig nieuwjaar toegewenst? Een jaar vol nieuwe inzichten en inspiratie misschien, of een jaar waarin je al je dromen waar kunt maken? Zelf deed je er vast nog een paar goede voornemens bovenop. Meer sporten of minder drinken wellicht. Meer tijd besteden aan gezin / hobby’s / vriendschappen. Vaker je hart volgen. Et cetera. Zo gaat dat ieder jaar. De jaarwisseling nodigt uit tot reflectie en even zie je de mogelijkheid om alles beter en vooral anders te doen. Maar meestal keer je alweer naar oude, vertrouwde patronen voordat je aan het nieuwe hebt kunnen beginnen.

Wil  je toch proberen om vaker dan eens per jaar een nieuwe gedachte op te doen, dan schrijven wij je voor elke ochtend een literaire vitaminepil voor. Het maakt eigenlijk niet uit wat: een gedicht, een kort verhaal, een stukje uit je lievelingsroman. Leg ’s avonds iets klaar, zet je wekker een kwartiertje eerder, maak een kopje thee of koffie en lees.  Neem even de tijd om het op je in te laten werken en start daarna met je dagelijkse routine. Zo begint je elke dag op dezelfde en toch op een heel andere manier. Wij wensen je veel leesplezier!

Benieuwd naar onze goede voornemens? Je leest ze hier.