image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

De bibliotheek in Drachten wil gaan samenlezen. Met de corona-pandemie en bijbehorende lockdowns nog vers in het geheugen, willen ze daarbij alvast voorbereid zijn op een eventuele sluiting van de bibliotheek mocht corona weer de kop opsteken in het najaar. Hun vraag: kunnen we het samenlezen zo aanbieden dat het live kan wanneer dat mogelijk is, maar dat het ook online kan als we bibliotheek tijdelijk dicht moet? Heel verstandig en voor ons een leuke uitdaging.

Samen met een aantal geïnteresseerde ouderen gaan we vanaf 1 juni 6 weken lang samenlezen en onderzoeken we tegelijkertijd wat voor hen de beste vorm is, mochten we een tijdje online moeten samenkomen. Het mooie daaraan? Deelnemende ouderen genieten van verhalen en gedichten en verbeteren meteen hun digitale vaardigheden, omdat we met elkaar aan de slag gaan met verschillende online mogelijkheden.

Data: woensdag 1 juni – 6 juli
Tijd: 14.00 tot 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Drachten, Smallingerland
Meer informatie: Samenlezen en digitale vaardigheden verbeteren | woensdag 1 juni 2022 | Bibliotheek Drachten | Smallingerland (op-shop.nl)

Meer weten of interesse in een vergelijkbaar experiment?
Neem contact op met Lineke Schutrups via lineke@cultureleapotheek.nl.