image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

Deze maand starten we een bijzondere nieuwe activiteit: samenlezen met 80 tot 100 studenten rechten uit Nederland en België. De vakken ‘Jeugdrecht’ aan de VU Amsterdam en ‘Grondige studie personen- en familierecht’ van de Universiteit Antwerpen, hebben gezamenlijk een project opgezet rond het thema Identiteit en Ouderschap. Dit project begint met een college over het recht om te weten van wie je afstamt. Vervolgens lezen de studenten de roman De stilte van Thé van Marie de Meijster. In twee samenlees-sessies gaan we daarna in op een aantal fragmenten uit dit boek en een aantal andere passende literaire teksten om het thema verder uit te diepen. Wat kan literatuur daarbij betekenen? Wij verzorgen samen met onze partners van de Vlaamse Bond Zonder Naam de begeleiding van de samenleesgroepen.