image_pdfBekijk PDFimage_printPrint PDF

Wil je weten welke boeken schrijver Philip Huff door zijn ziekenhuistijd hielpen? Benieuwd waarom huisarts Judith Verhoog romans gaat voorschrijven aan haar patiënten? En welke boeken de Culturele Apothekers aanraden bij corona-somberte? Kom dan op 10 maart naar de online bijeenkomst ‘Van lezen word je beter!’

In 2020 won de Culturele Apotheek met haar leeslustbevorderende aanpak de Jan van Luxemburgprijs. Het prijzengeld gebruikten we om – samen met een aantal huisartsen – een digitale boekenlijst samen te stellen voor in de huisartsenpraktijk. Deze bevat troostende, spiegelende en opwekkende romans en verhalenbundels voor mensen die kampen met kwalen als angst of eenzaamheid, chronisch ziek zijn of bijvoorbeeld de zorg voor een zieke naaste dragen. Handig voor huisartsen en hun patiënten bij kwalen waar geen pillen, poeders of pleisters voor zijn. Op 10 maart lanceren we deze boekenlijst tijdens deze online bijeenkomst over de heilzame werking van literatuur.

Met medewerking van schrijver Philip Huff, huisarts Judith Verhoog, filosoof Maarten Meester en schrijfster Carla de Jong. Madeleine Kasten, voorzitter van het Jan van Luxemburgprogramma, reikt aansluitend de prijs uit aan Akke Visser & Marije Wilmink van de Culturele Apotheek.

Praktisch
Datum: woensdag 10 maart
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
Online via Zoom
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar vraag@cultureleapotheek.nl
Je ontvangt een paar dagen voor 10 maart de zoom-link.

Meer over de sprekers lees je hier