2 nov: Literatuur-op-recept tijdens Museumnacht

Tijdens de Amsterdamse Museumnacht op zaterdag 2 november is onze Culturele Apotheek te vinden in het Nationaal Holocaust Museum. Onze bibliotherapeuten onderzoeken in een kort, maar indringend consult hoe jij omgaat met het leed van jezelf en dat van anderen. Als medicijn mengen ze afgemeten hoeveelheden geneeskrachtige gedichten en prozapassages van Joodse schrijvers en dichters, vol inzicht, troost, confrontatie of relativering. Hoe het ook uitpakt: je komt gegarandeerd een klein beetje wijzer en beter weer naar buiten.

En er is nog meer te doen in dit museum-in-oprichting die avond. Je kunt er een flitsrondleiding krijgen door de nieuwste tentoonstelling Kogels, verraad en brieven. Kroniek van een joodse familie, muzikale live-optredens van artiesten met een migratie- en vluchtelingenachtergrond bijwonen en bij de bovenburen: creatief collectief Lima Limo kun je je laten helen door pillendokters, een color shower, een therapeutische schildersessie, troost en schoonheid en een documentaire over traumaverwerking in Rwanda. De studio’s van Lima Limo’s internationale kunstenaars, die zelf vaak ook de trauma’s van oorlog en vlucht hebben moeten doorstaan, staan er voor je open.

Dus, ben je te druk? Ongelukkig? Steeds maar wachtend en smachtend? Wanhoop niet! Bij het inloopspreekuur van de Culturele Apotheek en de andere activiteiten in het museum kun je terecht voor een broodnodige dosis reflectie en troost. Tot in de kleine uurtjes.