Samenleesgroep in odensehuis Amsterdam noord gaat door

We hebben bericht gekregen dat de samenleesgroep in het Odensehuis in Amsterdam Noord weer een jaar vooruit kan! Met dank aan Amstelring, het Fonds voor Noord en RCOAK.
Het Odensehuis in Amsterdam-Noord biedt ouderen die in verzorgingshuis Het Schouw of in de buurt wonen een plek voor ontmoeting. Een bonte mix van mensen, al dan niet met geheugenproblemen, komt hier regelmatig bijeen. Sinds een jaar verzorgt de Culturele Apotheek wekelijks een samenleesgroep. Iedere vrijdagochtend komen senioren uit de buurt en uit verzorgingshuis Het Schouw bij elkaar om onder het genot van koffie en cake samen literatuur te lezen. Leesbegeleiders Lia, Hilda en – binnenkort – Danny leiden de groep.

Wekelijks gedachtenuitje 
Volgens coordinator Jonne Meij is het samenlezen een van de meest populaire activiteiten onder de ouderen die naar het Odensehuis komen. Het is als het ware een wekelijks uitje, niet zozeer naar andere oorden, maar terug naar eigen herinneringen en naar de verhalen van de andere aanwezigen. ‘De teksten leiden altijd wel tot een interessant gesprek’, meent een van de vaste deelnemers. En dat gesprek naar aanleiding van een gedicht of een passage uit een roman is de essentie van het samenlezen.

Zin om ook samen te lezen? Schuif aan op een vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in Odensehuis Het Schouw, Dollardplein 2 in Amsterdam Noord. Er is koffie, thee en iets lekkers.
Gratis. Aanmelden of voorbereiden niet nodig. Je bent van harte welkom!