TOT 4 MAART IN MUSEUM MEERMANNO: ‘DE KUNST VAN HET LEZEN’

Lezen is iets heel bijzonders. Als baby kunnen we het niet; maar we leren snel om het heel vlug te doen. Lezen is niet alleen kijken, het is bladeren, aanraken, zien, onthouden, je concentreren en reageren. Hoe werkt lezen eigenlijk? Hoe bijzonder is bladeren in een boek? Welke soorten lezen zijn er nu we steeds meer van schermen lezen? Hoe ga je als lezer om met woorden, geluiden en beelden die tegelijk op je af komen? En wat doen de kunst en de industrie daarmee? Dit alles wordt ontrafeld in de interactieve tentoonstelling De kunst van het lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia met boeken die nu te zien is in museum Meermanno in Den Haag. Er worden verschillende activiteiten rondom de tentoonstelling te georganiseerd voor jong en oud. De tentoonstelling duurt nog tot 4 maart 2018.